Gıda Teknolojisi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 32
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Tekniker
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Program Başkanı
Öğr.Gör. Nursaç AKYOL KUYUCUOĞLU
Tarihçe
Programımız bünyesine öğrenci alımına 2021-2022 eğitim-öğretim yılında başlamıştır.
Kazanılan Derece
Program, Bologna Süreci’nin “Yükseköğretimde Avrupa Yeterlilikler Üst Çerçevesi (QF-EHEA)”'nde tanımlanan ikinci kademe (second cycle) ile “Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ)”'nde tanımlanan "5. Düzey" yeterlilikleri için belirlenmiş olan AKTS kredi koşullarını ve düzey yeterliliklerini; aynı zamanda, “Avrupa Yaşam Boyu Öğrenme Yeterlilikler Çerçevesi (EQF-LLL)”nde tanımlanan "5. Düzey" yeterliliklerini sağlamaktadır.
Kabul Koşulları
Adayların lise ve dengi okul diplomasına sahip olması ve Üniversite Öğrenci Seçme Sınavından yeterli puanı almış olması gerekir. Ayrıca Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarından mezun olup sınavsız geçiş hakkına sahip olan öğrenciler de programımızı tercih edebilmektedir.
Üst Kademeye Geçiş
Ön lisans eğitimini başarı ile tamamlayan mezunlar Dikey Geçiş Sınavından geçerli not almaları ve YÖK’ün çerçeve yönetmeliği-Fakülte/Yüksekokulların belirlemiş olduğu kontenjanlar dâhilinde; Gıda Mühendisliği, Beslenme ve Diyetetik, Kimya, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Gıda Teknolojisi ve Tarımsal Biyoteknoloji gibi lisans programlarına dikey geçiş yapabilmektedirler. Ayrıca mezun öğrencilerimiz Açık Öğretim Fakültesinin ilgili bölümlerine 3.sınıftan devam ederek 4 yıllık fakülte muzunu olabilmektedir.
Mezuniyet Koşulları
Programı başarıyla tamamlamak için programda mevcut olan derslerin tümünü (120 AKTS karşılığı) geçmek, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde etmek gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bu program mezunları gıda fabrikalarının, üretim, dağıtım, satış, pazarlama, satın alma ve kalite kontrol departmanlarında; Gıda sanayisinin çeşitli sektörlerinde ve hemen her kademesinde; Süpermarketlerin gıda üretim ve gıda kontrol bölümlerinde; Gıda güvenliği denetçisi olarak çeşitli firmalarda; Gıda kalite kontrol sorumlusu olarak yemekhanelerde, pastahanelerde ve benzeri gıda üreten şirketlerde; Gıda malzemesi ambalajlayan şirketlerde; Tarım ve Köy İşleri ile Sağlık Bakanlıklarında; Büyük firmaların yemek ile ilgilenen bölümlerinde; Okul, kolej, üniversite, hastane, devlet dairesi gibi günlük yemek hazırlayan, alan ve satan yerlerde istihdam edilebilme olanakları vardır.
Ölçme ve Değerlendirme
Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı eğitim-öğretim süresince öngörülen program öğrenme çıktılarının elde edilip edilmediğini ölçmek için kullanılan yöntemler aşağıda belirtilmiştir. Ders üniteleri ile ilgili çıktılar ise ders tanımının yer aldığı kısımda final notlarına sağladığı katkı ile birlikte gösterilmiştir.
Ara Sınav
Final Sınavı
Telafi Sınavı
Kısa Sınav
Ödev Değerlendirme
Rapor Sunma
Bilgisayarla Sunum Yapma
Belge Sunma

Öğrencilerin, Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı müfredatında yer alan her bir ders ünitesinin öngörülen öğrenme çıktılarını elde etmede ne kadar başarılı oldukları, dönem içi etkinliklerle ve her dönem sonunda yapılan final sınavlarıyla ölçülmektedir.



https://obs.bingol.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=2134